opc_loader

Showroom SALES! 10% korting op alles in onze showroom t/m 31 augustus - m.u.v. sales artikelen!

Voorraad inforatie: i.v.m. een update zijn de voorraden die momenteel online staan niet actueel. Je mag ons altijd bellen of mailen om de voorraad na te vragen! Bijna alles staat op - geen voorraad - terwijl praktisch alles uit voorraad leverbaar is ; -)

Dé zijde-expert in NL&BE

Elke dag vertrekken tientallen pakketten! Hulp nodig? Bel +31 (0)251 750 276

Speciaal voor jou als consument

      

Betalingsmogelijkheden
Klantbeoordelingen

Bekijk onze Textielverf video:

 

In totaal heeft de Javana lijn 43 kleuren.

De 50 ml flacon is beschikbaar in 43 kleuren

De 275 ml flacon is beschikbaar in 43 kleuren

De liter flacon (1000 ml) is beschikbaar in 20 kleuren

 

Javana heeft ook 6 te gekke fluor kleuren & 6 mooie pasteltinten in 50 ml & 275 ml!

 

Javana Textielverf  wordt gemengd en gemaakt in een prachtige Duitse verffabriek. De fabriek wordt al jarenlang door familie gerund, van generatie op generatie.

 

Natuurlijke stoffen: Textielverf is voor alle natuurlijke stoffen zoals katoen, linnen, ramie, zijde etc. De stof moet vrij van apprêt zijn, bij twijfel de stof voorwassen.

 

Voor lichte kleuren: Javana Textielverf is vloeibaar en transparant en geschikt voor lichte stoffen. Hou er rekening mee dat een creme kleurige stof al invloed heeft op het uiteindelijke (warmere) kleurresultaat. Je kunt deze verf niet gebruiken voor (donker)gekleurde en zwarte stoffen

 

Opbrengen: Textielverf is op te brengen met penseel, kwast, spray-systeem of je kunt een stof geheel kleuren d.m.v. een verfbad.

 

Mogelijke technieken: Serti- of guttatechniek, zout, anti-fusant, batik, aquarel, air-brush, en technieken met het spray-systeem, experimentele en afbindtechnieken. 

 

Verdikken: De textielverf kun je verdikken met behulp van Epaississant, je mengt hiervoor 25 tot 50% textielverf door de Epaississant. Hierdoor krijg je een dikke pasta waarmee je met de vrije hand kan schilderen, sjabloneren en zeefdrukken.

 

Verdunnen gaat met Medium. Hiermee kun je prachtige lichte kleuren en pasteltinten maken. Het medium hoeft niet aangelengd te worden met water, het is direct klaar voor gebruik. 

 

Fixeren van de Javana Textielverf kan door middel van strijken.

 

Strijken: Zet de strijkbout op de juiste stand, katoenstand voor katoenen stoffen, zijdestand voor zijden stoffen etc. Bescherm de strijkhoes eventueel met een (oude) theedoek. Beweeg de strijkbout een aantal minuten over het geverfde oppervlak. De verf is nu gefixeerd op de stof en wasbestendig.

Menu