opc_loader

Showroom SALES! 10% korting op alles in onze showroom t/m 31 augustus - m.u.v. sales artikelen!

Voorraad inforatie: i.v.m. een update zijn de voorraden die momenteel online staan niet actueel. Je mag ons altijd bellen of mailen om de voorraad na te vragen! Bijna alles staat op - geen voorraad - terwijl praktisch alles uit voorraad leverbaar is ; -)

Dé zijde-expert in NL&BE

Elke dag vertrekken tientallen pakketten! Hulp nodig? Bel +31 (0)251 750 276

Speciaal voor jou als consument

      

Betalingsmogelijkheden
Klantbeoordelingen

In totaal heeft de AVANTGARDE lijn 35 kleuren.

De 30 ml flacon in handig pipet flesje is beschikbaar in 35 kleuren

De 275 ml flacon is beschikbaar in 11 kleuren

De liter flacon (1000 ml) is beschikbaar in 11 kleuren

 

AVANTGARDE  wordt gemengd en gemaakt in een prachtige Duitse verffabriek. De fabriek wordt al jarenlang door familie gerund, van generatie op generatie. Fixeren van de verf gebeurt door middel van stoom, badverven of magnetrontechniek. AVANTGARDE Zijdeverf is vloeibaar, transparant, onderling prima mengbaar, of met een ander merk zijdeverf; Dupont Classique of ZIJDAR Zijdeverf.

 

Dierlijke (eiwit) vezels: Zijdeverf is voor alle dierlijke stoffen (eitwit vezels) zoals zijde, wol en mohair etc. De stof moet vrij van apprêt zijn, bij twijfel de stof voorwassen. Ons advies: maak altijd eerst een proef/test met een klein stukje stof!

 

Voor lichte kleuren: AVANTGARDEZijdeverf is vloeibaar en transparant en geschikt voor lichte stoffen. Hou er rekening mee dat een creme kleurige stof al invloed heeft op het uiteindelijke (warmere) kleurresultaat. Je kunt deze verf niet gebruiken voor (donker)gekleurde en zwarte stoffen

 

Opbrengen: Zijdeverf is op te brengen met penseel, kwast, spray-systeem of je kunt een stof geheel kleuren d.m.v. een verfbad.

 

Mogelijke technieken: Serti- of guttatechniek, zout, anti-fusant, batik, aquarel, air-brush, en technieken met het spray-systeem, experimentele en afbindtechnieken, magnetrontechniek, badverven.  

 

Gekleurde serti (ook gutta of contourmiddel genoemd): Door de zijdeverf met een kleurloze (basis)serti te mengen kun je gekleurde serti maken. Hiermee kun je lijnen op de stof aanbrengen waardoor de verf niet verder uitvloeit (de lijn stopt dit).

 

Verdikken: Door 25% tot 50% zijdeverf te mengen met Epaississant kun je de verf verdikken. Met deze gekleurde pasta kun je met de vrije hand kan schilderen, sjabloneren en zeefdrukken.

 

Lichte/pastelkleuren: Voor het maken van lichte- en pastelkleuren gebruik je Fondnet, dit is een concentraat. Ook wel bekend als Diluant Concentre. Hiermee kun je prachtige lichte kleuren en pasteltinten maken. Recept: 40ml Fondnet op 1 liter water. Het zo verkregen mengsel kan naar eigen wens aan de verf toegevoegd worden. Hoe meer aanleg middel des te lichter de kleur wordt.

 

Fixeren van AVANTGARDE Zijdeverf kan op 3 verschillende manieren; met stoom (snelkookpan of fixeerapparaat), badverven of magnetrontechniek.

 

Snelkookpan: Rol de zijde losjes in onbedrukt krantenpapier of bruin pakpapier. Vouw de strook in zig-zag vorm op en pak hem in een extra stuk papier. De snelkookpan van een laagje water voorzien; het water moet onder het rooster blijven.
Leg een stukje aluminiumfolie bovenop het pakje en sluit de pan. Zet de pan op het vuur, laat hem op druk komen. Als de hoogste druk is bereikt, hou dan de pan een kwartier op druk. Na afloop de pan volgends de gebruiksaanwijzing afkoelen en openen. De zijde uit het papier nemen en wassen in lauw sop. Voorzichtig in een handdoek wikkelen, water eruit drukken, en vervolgens droog strijken. De stof is nu geverfd en gefixeerd.

 

Fixeerapparaat: Ieder fixeerapparaat heeft haar eigen gebruiksaanwijzing. Het ZIJDAR atelier heeft een fixeerapparaat wat op reservering beschikbaar is tegen een kleine vergoeding.

 

Badverven: Voor Badverven, voeg AVANTGARDE Zijdeverf toe aan een pan water. Voeg eventueel (keuken)zout toe aan het water. Zout maakt de vezel hebberig voor de verfstof. De verhouding verf wordt bepaald door de gekozen kleur (paars verft bijv. meer aan dan geel) en voor de gewenste tint. Voor een pastelkleur gebruik je minder verf dan voor een middeltint. Maak de stof volledig nat onder de kraan. Doe de natgemaakte stof in de pan, zorg ervoor dat de stof helemaal onder gedompeld is. Blijf goed roeren en breng het geheel in ongeveer 15 minuten tegen de kook aan (niet koken! Wanneer het water begint te bewegen/draaien door de warmte heb je in principe de juiste temperatuur). Neem de pan van het vuur, laat het afkoelen en spoel de stof daarna goed uit met water en een scheutje azijn. Voorzichtig in een handdoek wikkelen, water eruit drukken, en vervolgens droog strijken. De stof is nu geverfd en direct gefixeerd.

 

Adviestabel:

100 gram witte (zijden) stof

3 liter water

50  ml verf (afhankelijk van de gewenste tint, pastel of puur toevoegen. Donkerder kan altijd, lichter niet. Uitgaande van witte stoffen )

Neem een pan waarbij de stof volledig onder water staat en vrij kan bewegen in het water en de verf.

 

Optioneel toevoegen aan verfbad:

50 gram (keuken) zout. Zout opent de vezel en maakt haar hebberig voor verfstoffen.

30 ml azijn (huismerk). Zorgt voor een mooie glans

 

Video instructie badverven:

 

Magnetron: Bij afbind- en tie-dye technieken kun je de stof fixeren door de stof in de magnetron te doen (de stof mag niet droog zijn, anders zal deze beschadigen). Leg het natte werk in een magnetronschaal en dek deze af met een deksel of (magnetron)folie. Stel in op 4 minuten, 600 Watt. Na afloop het werk uit de schaal nemen en goed spoelen in water met een scheut azijn. Voorzichtig in een handdoek wikkelen, water eruit drukken, en vervolgens droog strijken. De stof is nu geverfd en gefixeerd.

Menu