opc_loader
Dé zijde-expert in NL&BE

Elke dag vertrekken tientallen pakketten! Hulp nodig? Bel +31 (0)251 750 276

Speciaal voor jou als consument

      

Betalingsmogelijkheden
Klantbeoordelingen

Officeel schema herkomst zijde en zijderupsen - Official schedule silk and silkworms

 

Het grootste deel van de zijdeproductie komt uit China en van de Bombyx Mori zijderups - Mulberry Silkworm.

Zijde van andere rupsen dan de Bombyx Mori wordt wilde zijde genoemd. Het telen van wilde zijde gebeurt in de vrije natuur maar wordt volkomen door de mens geregisseerd.

India is na China de grootste producent van wilde zijde. Vanya zijde is een benaming staat voor de wilde zijdes van India: Tussah, Eri en Muga

 

Bourette zijde van de Bombyx Mori zijderups wordt ook wel China Noil Silk of Indian Noil Silk genoemd. Bourette wordt gemaakt van de laatste restjes zijde van de cocon waaruit de zijdevlinder is geboren. Een diervriendelijke zijde dus, deze bourette.

Een ander feit:  Ook voor de productie van de andere zijden stoffen van de Bombyx Mori  zijderups (Pongee, Chiffon, Crepe Satin enz.) komt een groot deel van de cocons gewoon uit. Want zonder nieuwe zijdevlinders, geen eitjes, geen rupsen en geen nieuwe cocons...

 

Lees ook onze ZIJDAR blog  Van rups tot zijde – alles over zijdeproductie

 

Ps. Ken jij 'm al? Het verhaal over Levend gekookte rupsen? In verband met sericultuur zijn dit echte broodje aap - verhalen. Wanneer de cocons klaar zijn bestaat de rups als zodanig namelijk niet meer. Het lichaam van de rups is helemaal leeg gesponnen en het vel transformeert in een chrysalide die na verloop van tijd ineen vlinder verandert. Verder moet opgemerkt worden dat  het stopzetten van de verpopping in de cocon de laatste decennia steeds diervriendelijker geworden is. Het laten inslapen (vacumering) van de chrysalide - die overigens volledig buitenbewustzijn is- gebeurt namelijk in een fractie van een seconde.
Toch liever 100% zekerheid dat de zijderups vlinder is geworden? Kies dan voor ons ZIJDAR Green Label - 100% diervriendelijk - non violent silk!

 

Kom écht alles te weten over zijde, bestel het boek Zijde-Silk van Zijde Expert Ria van Els - Dubelaar

 

© ZIJDAR Natural Silk

Menu