opc_loader
Dé zijde-expert in NL&BE

Elke dag vertrekken tientallen pakketten! Hulp nodig? Bel +31 (0)251 750 276

Merken

De rijke geschiedenis van ons bedrijf

De oprichting door Ria van Els - Dubelaar en Agnes Dubelaar

Zijdewinkel.nl is de particuliere/consumenten webwinkel van ZIJDAR Natural Silk, est. 1982 in Franeker. ZIJDAR is opgericht door de Heemskerkse zussen Agnes Dubelaar en Ria van Els - Dubelaar. Aan deze dames ontleent ZIJDAR ook haar naam. Zij, het ouderwetse mooie woord voor een zijde. D van Dubelaar, A van Agnes en R van Ria.

Ria heeft een opleiding in Nederlandse Taal & Letterkunde en ns aktes. Die ns aktes hebben niets te maken met de trein, maar met NaaldSierkunst. Agnes heeft een achtergrond en opleiding in Bedrijfskunde en docent Nederlands. Met een derde zus in Frankrijk waarbij het Peinture sur Soie (zijdeschilderen) een opkomende markt was, starten Agnes en Ria in 1982 het bedrijf ZIJDAR in Franeker. Zij kozen voor Franeker omdat Agnes hier woonde en het was economisch gezien een gunstige locatie om te huren en later een bedrijfspand te bouwen. En ook toen al was het "hoge noorden" zeer creatief.

Toen Agnes in 2007 aangaf te willen stoppen verhuisde Ria het bedrijf naar Heemskerk. Ria heeft daar altijd gewoond en na 25 jaar de Afsluitdijk 3 keer per week op- en neer vond zij het een mooi moment het bedrijf dichterbij te verhuizen. Bedrijventerrein De Trompet was net nieuw aan de A9 gelegen. Het was bovendien een energiezuinig terrein met mooie voorzieningen zoals een warmtebron onder het terrein waarmee de panden door middel van bronwater konden worden verwarmd. Agnes is tot 2009 betrokken geweest bij ZIJDAR.

Overname door Sarah Ruijter

Rond 2012/2013 is Ria gaan nadenken over het stokje overdragen. Mede door haar gezondheid werd deze beslissing actueel. Na een aantal gesprekken die niet succesvol waren heeft Sarah Ruijter geopperd om het stokje over te nemen. Sarah is afgestudeerd in Leeuwarden (International Hospitality Management / Hogere Hotelvakschool) en sinds 2007 met de jongste zoon van Ria (Ria heeft drie zonen). Niet eerder was het een actueel onderwerp of gedachte om het bedrijf over te nemen. Echter in 2012 had Sarah wel al geholpen de mega manifestatie van het 30 jarig bestaan te organiseren, het SILK Event in Assumburg. Zij had dus wel al uitgebreid kennis gemaakt met het bedrijf en al haar veelzijdigheid.

De potentie in combinatie met het prachtige product zijde maakte dat Sarah het een unieke kans vond het bedrijf voort te zetten. De verkoopgesprekken met meerdere andere partijen voorafgaande hadden er voor gezorgd dat de verkoopprijs al vast stond, en ook de wensen omtrent de koop / verkoop en de functie eisen van de overname kandidaat. Sarah is op 1 juli 2013 100% aandeelhouder geworden van ZIJDAR Natural Silk & Zijdewinkel.nl De enige echte ontbrekende factor was... juist kennis over zijde.

In de periode 2013 tot nu is er intentief gewerkt aan de kennisopbouw van Sarah. Door het volgen van verschillende opleidingen waaronder de DETEX (De Textielwarenkennis opleiding), het actief volgen van symposia zoals die van de Stichting Textielcommissie Nederland, het lezen van alle vakbladen en het volgen van autoriteiten in de branche is de afgelopen jaren veel kennis vergaard. En daarnaast gewoon uren maken, alles aanpakken van A-Z in het bedrijf. Daarnaast is de belangrijkste bron van kennis voor Sarah Ria geweest. Na een korte periode van afbouw (Ria) en opbouw waaronder een verhuizing van locatie op De Trompet (Sarah) zijn zij gaan samenwerken op een bijzondere en fijne manier. Het bundelen van krachten (35 jaar ervaring in de branche) met de kennis en implementatie van de wensen van nu (zoals social media) maakt dat ZIJDAR en Zijdewinkel.nl bloeiende bedrijven zijn. Het bedrijf groeit met met ca. 20% omzet per jaar. Onze webwinkels zijdewinkel.nl en zijdargroothandel.nl behoren tot de top in de textielbranche en zijn toonaangevend voor groeiende webshops in Nederland.

In 2015 verhuisde het bedrijf naar De Trompet 1936. Een ruim en licht bedrijfspand met 3 verdiepingen van elk ca. 75 M2 met uitzicht op Park Assumburg. De feestelijke opening werd verricht door de Wethouder Economische Zaken van Heemskerk Marieke van Dijk. In 2017 vierden wij ons 35 jarig bestaan met Sarah aan het roer en Ria en Agnes vierden deze mijlpijl uiteraard mee.

Wil je rondkijken in ons mooie prestigieuze pand. Klik hier.

Menu