opc_loader
Dé zijde-expert in NL&BE

Elke dag vertrekken tientallen pakketten! Hulp nodig? Bel +31 (0)251 750 276

Merken

Slaap kindje slaap

Wie kent het kinderliedje niet? “Slaap kindje slaap, daarbuiten loopt een schaap. Een schaap met witte voetjes, die drinkt zijn melk zo zoetjes”. Dit is eigenlijk het enige stukje tekst wat ik ken. Maar wist je dat er maar liefst 6 coupletten zijn? En hoe toepasselijk is het om dit liedje te zingen voor jouw baby jongen of baby meisje als je mini-me lekker op een dekentje van lontwol ligt. Het lontwol komt namelijk van een schaap, het merinosschaap.

En deze wol heeft heel veel voordelen om op te slapen als baby;

  • Het reguleert de lichaamstemperatuur van jouw baby, dat wil zeggen koel in de zomer, en warm in de winter
  • Wol is van nature antibacterieel
  • Wol kan ongeveer 33% van zijn eigen gewicht absorberen zonder het gevoel te krijgen dat het nat is
  • Schapenwol is een slechte voedingsbodem voor huismijt en schimmels. Door de antistatische werking (vuil en stof afstotend) is het antiallergisch

Een kilo biologisch geverfde lontwol vind je hier!

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen).  Resultaat: 1
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen).  Resultaat: 1

Tips en veiligheid

Wij hebben een hele ruime keuze aan lontwol in ons assortiment, perfect voor het zelf breien van een deken. Het is aan te raden om de baby alleen te laten slapen op een dekentje van lontwol als je er zelf bij bent, bijvoorbeeld in de box of kinderwagen. Leg je de baby in de wieg om te slapen, leg er dan een lakentje overheen. Bijvoorbeeld van zijde. Lontwol bestaat uit losse vezels die de baby eventueel kan lospeuteren met zijn kleine vingertjes en vervolgens hierop gaat sabbelen. Bovendien ligt een zijden lakentje ook heel fijn!

Menu