Vestje / Omslagdoek vilten (uit HzG)- MAAT M/L

Artikelnummer
DIY2-ML
€ 49,00
Op bestelling

Recensie Handwerken zonder Grenzen:

“Na het vilt proces is deze soepele, half transparante stof een prachtige omslagdoek of je maakt er in een handomdraai een uniek mouwloos vestje van.  Is vilten voor jou de eerste keer? Maak je geen zorgen, deze DIY begeleidt je er doorheen. Vilt ervaring is geen must“.

 

INHOUD PAKKET MAAT M/L

  • Chiffon 3.5, 100% zijde, 114 x 175 cm
  • 2 stroken haspelzijde tricot
  • 10 gram Bombyx Mori vezels
  • 10 gram Tussah Vezels
  • 60 gram merino lontwol Ivory 
  • 2 stroken naaldvilt 120 x 25 cm
  • Instructie op papier

 

DIY uit Handwerken zonder Grenzen

Zijden stoffen vind je in allerlei variaties. Van dik en stevig tot soepel en transparant. Die laatste laat zich het beste vilten. Bijvoorbeeld pongee, organza of chiffon. In deze DIY hebben we gekozen voor een omslagdoek of vestje van zuivere chiffon zijde. Het soepele, dunne weefsel is voor wol ideaal om zich aan te hechten. Op de chiffon zijde wordt met vezels van zijde en wol een unieke structuur gelegd. De transparantie van deze stof vormt een sterk contrast met de ondoorzichtigheid van de wol.  (afbeelding 1a).

Water, zeep en beweging veranderen wol in vilt. Water is nodig voor het vilten van de wol.  Zeep versnelt het viltproces. Savon de Marseille, met haar 72% olijfolie is onze favoriete viltzeep. Beweging; Tijdens het vilten hechten de wolvezels zich aan elkaar vast. Maar vooral ook aan de zijde. Wol krimpt tijdens het vilten, de wolvezels verbinden zich met de transparante zijde en geven een verrassend effect in het eindresultaat. Zijde en wol zijn écht ideale partners!

Na het vilt proces is deze soepele, half transparante stof een prachtige omslagdoek of je maakt er in een handomdraai een uniek mouwloos vestje van.  Is vilten voor jou de eerste keer? Maak je geen zorgen, deze DIY begeleidt je er doorheen. Vilt ervaring is geen must.

Reviews

Reviews
U plaatst een review over:Vestje / Omslagdoek vilten (uit HzG)- MAAT M/L