opc_loader

Zijden laken als alternatief voor WendyLett glij-onderlaken

zijde-wendy-lett

Zijden laken als alternatief voor bijvoorbeeld WendyLett glij-onderlaken!

Voor het draaien in bed en decubitus voorkomen wordt vaak een WendyLett glij-onderlaken geadviseerd aan mensen met bijvoorbeeld parkinson of wanneer je moeite hebt met draaien in bed. Steeds vaker worden wij gebeld met de vraag of er geen alternatief is voor dit WendyLett glij-onderlaken. Want zoals klanten ons vertellen "Het is duur, het is hartstikke synthetisch, je zweet je een ongeluk en het ligt niet lekker." Dat alternatief is er zeker! Wij maken bijna wekelijks iemand blij met een zijden onderlaken. In deze blog leggen we je uit waarom zijde de perfecte keuze is!

Waarom zijde in plaats van WendyLett?

De WendyLett lakens worden gemaakt van "sterk katoen in combinatie met glad polyster". Zijde is sterker dan katoen en in een satijn binding net zo glad als polyester, misschien wel gladder! Bovendien ga je enorm zweten op een polyster laken. Het sluit je huid af, en dat voelt niet prettig! Zijde is een eiwitvezel en onze huid en haren ook. Zijde reguleert je lichaamstemperatuur en houdt je koel in de zomer en warm in de winter. Zijde is bovendien een weldaad voor een beschadigde huid. Bijvoorbeeld veroorzaakt door Decubitus (doorliggen).

Voordelen zijde t.o.v. andere glij-onderlakens

  • De zijde die wij adviseren is geweven in een satijn binding, super glad. Net als de standaard glij-onderlakens
  • MAAR, het GROTE VERSCHIL:
  • Zijde is 100% natuurlijk, Andere glij-onderlakens zijn 100% polyester

Welke zijde kies ik?

Wij hebben heel veel verschillende zijden stoffen. De zijde welke je moet kiezen als alternatief voor bijvoorbeeld de WendyLett MOET geweven zijn in satijn binding. Bijvoorbeeld:

  • Crepe Satin 17
  • Crepe Satin 19
  • Crepe Satin 40

Het nummer achter de Crepe Satin zegt iets over de dikte van de stof. Hoe hoger het nummer, des te dikker de zijde. Over het algemeen kiest men als alternatief voor de WendyLett voor de Crepe Satin 19. Deze is bij ons in natuurwit en in kleur verkrijgbaar. Bekijk het speciaal geselecteerde assortiment >>.

Prijsverschil, onze zijde is voordeliger!

De Crepe Satin 19 kan gekocht worden per meter. Je ontvangt dan 1 meter x 1.40 meter. Ons advies is om 2 meter te kopen aan elkaar. Deze kun je dan eenvoudig op maat knippen of scheuren. Zo heb je een onderlaken van 0.70 x 2.00 meter. Je betaalt dan € 40,- per laken. Deze moeten nog wel vastgemaakt worden op een bestaand hoeslaken. Mocht je hier advies over willen dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Veelgestelde vraag: Kan ik mijn dekbed en kussensloop wel wassen?

Ja zeker, dat kan! Op 30 of 40 graden. De temperatuur is overigens niet het probleem, het wasmiddel is vaak het probleem. Een agressief wasmiddel zorgt voor krimp, denk aan een scheut Vanish. Gebruik een wasmiddel PH neutraal, of een speciaal wol of zijde wasmiddel. Je kunt daarna jouw zijden hoezen aan de lucht laten drogen of droog strijken. Dit kan op een hoge temperatuur omdat het water in de nog natte zijde de temperatuur van de bout laat dalen. Zo heb je in no time een super strak resultaat voor op je bed.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.

Menu