opc_loader

Video: zo zet je twee stukken lontwol aan elkaar voor het XXL breien

xxl-plaid-bank

Twee stukken lontwol aan elkaar zetten

Lontwol zijn lange losse gekamde wolvezels tot lont.Dit lont wordt gebruikt voor het populaire XXL breien. Als je de wol in je handen neemt, in één hand een stuk streng en in de andere hand een stuk streng, en héél hard trekt.... Gebeurt er niks ; -) MAAR als je losjes trekt, dan scheur je de vezels uit elkaar. En heb je twee stukken lontwol. Dit kan per ongeluk gebeuren. Of je hebt nog twee stukken over van een verschillende baal. En als je gaat breien, dan wil je een lang stuk lont hebben aan één stuk. Mocht je twee stukken hebben, dan kun je dit eenvoudig aan elkaar punchen. Hierover wordt aan ons veel advies gevraagd. Vandaar deze blog met dé truc hoe je dit zelf kunt oplossen.

Wat heb je nodig

Voor het punchen van lontwol heb je twee dingen nodig: een punch met naalden en een borstel. Wij werken graag met de gereedschappen van het Japanse merk Clover. Een gedegen merk, waarbij de gereedschappen jaren mee gaan. Met name als je veel aan het breien bent met de chunky merinowol, of workshops XXL breien geeft. Dan loont het enorm om zelf een punch en borstel in het groot of klein formaat in huis te hebben.

Video punchen

Hoe je dit doet, een beeld zegt meer dan 1000 woorden. In deze video zie je hoe de lontwol scheurt in twee stukken, en hoe je dit zelf eenvoudig aan elkaar puncht. Het belangrijkste is dat je de naalden en punch recht op de borstel zet. Doordat de wol weerhaakjes heeft, en de naald steeds in de borstel op en neer gaat, worden de weerhaakjes van de wol met elkaar verbonden. Punchen maar (ofwel de naalden heen en weer bewegen op de borstel). en KLAAR! Jouw strengen lontwol zitten weer aan elkaar.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.

Menu