opc_loader

Transparante bruidsstoffen

bruidsstoffen

Chiffon

Een transparante zijde. fijndradig, transparant, voileachtig crêpe weefsel in taftbinding. Oorspronkelijk een Franse spotnaam voor "vod", die ook wel Voile genoemd of Mousseline (Mouseline, Mousselline) genoemd wordt. De stof heeft een matte uitstraling. Hoe lager het nummer, des te dunner en fragieler de stof. Chiffon 3.5 is de dunste chiffon. Eigenlijk niet direct geschikt voor kleding, of het moet bijvoorbeeld een (tussen)laag voor een rok zijn. De stof is zo fijn dat deze snel beschadigd / blijft haken aan sieraden (denk aan je trouwring). De Chiffon 4.5 is iets dichter geweven en daardoor steviger dan de Chiffon 3.5, maar het is nog steeds een zachte, iets transparante stof. De lichte matte zijden Crinckle Chiffon 4.5 heeft een fijne structuur van vouwen waardoor er extra veel volume kan worden gecreeërd. De wittte chiffon sjaals voor bruiden zijn ook enorm geliefd bij aanstaande bruiden (zie de foto hiernaast van bruid Wendy, zij draagt een 100% zijden sjaal, chiffon 3.5 180 x 45 cm). Daarnaast is er een uitgebreide collectie in kleur en in bijzonder effect die verwerkt kan worden tot bruidsjurk. De Chiffon 6 is echt een topper voor een hele betaalbare prijs! Deze chiffon heeft - in tegenstelling tot de chiffon 3.5 en 4.5 - een lichte glans. Deze mooie zijde met een hogere draadtelling dan de ragfijne Chiffon 3.5 heeft een glanzend en glad oppervlak op 140 cm breed, en dat verwerkt heel fijn. De chiffon zijde is ook mooi als elegante omslagdoek, voor als het een beetje fris wordt op jouw trouwdag of in de avonduren. Of om je schouders te bedekken als je in de kerk trouwt.

witte sjaal bruid wendy soepele trouwjurk roze

Foto: Onze witte sjaals zijn enorm geliefd bij aanstaande bruiden. Zie de foto hierboven van bruid Wendy, zij draagt een 100% zijden sjaal chiffon 3.5 afmeting180 x 45 cm. Daarnaast is er een uitgebreide collectie in kleur.

Foto: Onze gekleurde chiffon is net een fractie dikker, waardoor deze (gevoerd) ook prachtig is voor een soepele trouwjurk in kleur. Deze dame trouwde in een poeder kleur roze.

Crepe Georgette

Crepe Georgette noemen wij ook wel "het chiquere zusje van Chiffon". Het is een half-transparante zijden voile. Een crêpeachtig weefsel in taftbinding, ontstaan door sterk doorgedraaide ketting- en inslaggaren. Kreukvrij weefsel met soepele val en mat uiterlijk. In verschillende diktes verkrijgbaar. De Georgette 8 is de lichtste van de Georgette stof. Deze zijde heeft een matte glans en toont een typische mos-achtige structuur.  De stof is semi-tansparant, is zeer zacht en heeft een mooie valling. Je kunt ook kiezen voor de iets zwaardere Georgette 10 of een twee-laagse georgette met een spannend effect. Wil je echt een mooie dikke matte stof met een zware valling, ga dan voor de Georgette Double. Ook de Crepe Georgette is in een kleurencollectie verkrijgbaar.

bruid in narcissen gele crepe satin zijde

Foto: Op deze foto zie je een bruid in narcissen gele Crepe Satin zijde gecombineerd met de Crepe Georgette in de subtiele gele kleur karnemelk.

Organza

Organza is een zijden stof welke nog niet ontgomd is, de zijdelijm is er niet uit gehaald. Daarom heeft de stof een stijf karakter, je kunt de stof prachtig plooien en vouwen tot volumineuze rokken.

bijzondere collectie kostuums van zijden organza

Foto: Ter ere van de tweede editie van het prestigieuze International Young Patrons Gala van het Nationale Opera & Ballet ontwierp David Laport een bijzondere collectie kostuums van zijden organza. Tekst: Lisa van der Heide Fotografie: Michel Schnater

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.

Menu