opc_loader

Verslag MOMU/ Theyskens

omslag olivier-theykens

Ria van Els-Dubelaar was recentelijk op zondagmorgen op bezoek in het MoMu te Antwerpen, ze schreef er voor ons een blog over.

Aanleiding om op dat moment naar Antwerpen af te reizen was de Breakfast Talk in het MoMu rondom de solo-expositie van de Belgische modeontwerper Olivier Theyskens ‘She Walks in Beauty’. Hierin wordt een overzicht getoond van zijn werk als ontwerper voor zowel de huizen Rochas en Nina Ricci als voor zijn eigen label. 

solo-expositie olivier theyskens solo-expositie olivier theyskens

De ruim 40 deelnemers voor de Breakfast Talk werden op een bijzonder programma gefêteerd.  Met een charmant ontbijtbuffet als start volgde het programma. Allereerst was daar de presentatie door curator Elisa De Wyngaert over de unieke sfeer in de fotografie en de shows van Theyskens. Aansluitend nam curator Wim Mertens ons mee in de verschillende vrouwbeelden die Theyskens neerzet. Vrouwbeelden waarin hij met name zwarte kant als materiaal een vernieuwde en cruciale plaats in zijn werk toebedeelt. Prachtige tweeluiken werden ons getoond waarin door historische toepassingen van zwart kant, het werk van Theyskens van een extra dimensie werd voorzien.

fascinerende kledingstukken olivier theyskens fascinerende kledingstukken olivier theyskens

Na deze inspirerende start van de dag stapten we in de tentoonstelling de wereld van Theyskens in het echt binnen; beelden, geluiden, tekeningen en foto’s complementeren zijn fascinerende kledingstukken. Een aanrader om te bezoeken.
En wij hopen op een continuering van de Breakfast Talks!

Goed nieuws: MoMu heeft de Olivier Theyskens - She walks in beauty tentoonstelling verlengd tot 15 april 2018.
www.momu.be

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.

Menu