opc_loader

Klassieke Bruidsstoffen

Bruid Jantine

Kom gerust langs in onze showroom, onze expertise staat voor je klaar

Wij adviseren je om langs te komen in onze showroom in Heemskerk. Het meest praktische is om even een afspraak te maken / te laten weten dat je komt. We zorgen dat één van onze adviseurs dan tijd reserveert in de agenda. Zo krijg je alle aandacht zonder dat er telefoontjes of vragen tussendoor komen. Dat werkt voor ons beiden wel zo prettig. Heb je foto's of ideeën opgedaan (Pinterest, Instagram, de trouwfoto's van je ouders), neem vooral mee. Het geeft ons letterlijk een beeld van wat je zoekt.

Het is heel lastig om de valling, glans, soeplesse, transparantie of exclusiviteit van een stof online te laten zien. Daar waar nodig wapperen we even met de stof, en met liefde draperen we de stof om je heen om te kijken hoe de stof jou staat. Het is slim om direct de patronenmaakster / coupeuse mee te nemen (indien van toepassing). Zo kun je samen beslissen wat mooi is, praktisch is en haalbaar is. We hebben genoeg koffie voor iedereen. Woon je niet in de buurt of heb je geen tijd (omdat je de uitnodigingen ook nog moet maken, champagne proeven, bruidstaart moet bouwen enz) dan sturen we met alle liefde stalen naar je toe. Mail ons of bel 0251 750 275, zodat we samen kunnen overleggen welke stalen passen bij datgene wat jij zoekt.

Ben je nieuwsgierig, wil je de stof graag even voelen of bij ons langskomen in de showroom. Neem dan gerust contact met ons op. En tot die tijd geven we jou hieronder vast een kijkje in de heerlijke wereld van zijden bruidsstoffen. We beginnen deze week met de klassieke bruidsstoffen. 

Satijn & Crepe Satin

Satijn is een verzamelnaam voor een weefsel in satijnbinding (atlasbinding). Het zegt niets over de grondstof. Dit kan zijde zijn, of katoen, linnen of polyester! In onze Zijdar collectie vind je alleen zuiver zijden satijn stoffen. Satijn is de zijde met een opvallende glans!! Deze zijde heeft aan één kant de satijn binding (en dus de prachtige glans) en aan de andere zijde is het een pongee met een subtiele glans. Satijn heeft een glad oppervlak waardoor het echt ieders aandacht trekt. En dat is wel zo fijn als je over dat gangpad naar voren loopt. Het is een klassieke stof voor bruidsjurken. Valt mooi soepel en zacht. Geeft het optimale prinsessengevoel.... Een andere bekende klassieker is de Crepe Satin zijde: een zeer veelzijdige 100% zijden stof met twee kanten: de voorzijde, de bekende, mooie glanzende satijn met spiegelgladde oppervlakte. De achterzijde is gelijk aan de crêpe de chine. De Crêpe Satin werdt ontworpen als een matte crêpe met als achterzijde een glad oppervlakte als ingeweven voering. Later werd de mooie glans (achterzijde) belangrijk en draaide men de stof om! De glanzende kant zie je ook veel bij de bruidsjurken. We hebben verschillende Crepe Satin zijdes in onze collectie. Hoe hoger het nummer, des te zwaarder de stof.

Over de verschillende crepe satins

We beginnen bij de Crepe Satin 12.5. Deze Crêpe Satin 12.5 valt soepel, en heeft een prachtige stralende glans en kreukt nauwelijks tot niet. De Crepe Satin 17 is een favoriet voor bruidsjurken. Deze Crêpe Satin 17 voelt heerlijk aan en heeft door haar dikte een mooie diepe glans. Door de lichte transparantie is het wel aan te raden met een dubbele laag, voering of onderjurkje te werken. De Crepe Satin 19 is een prachtige zware crêpe satijn met een volle glans en volumineuze greep. Het voelt heel zacht en valt prachtig. De Crepe Satin 19 is er ook in het ivoor, wit geverfd (net even witter dan natuurwit), porcelein en een kleurencollectie. Al jaren een favoriet bij bruiden die graag in een kleur willen trouwen. And last but nog least, de topper in deze categorie, de Crepe Satin 40. De zwaarste en mooiste Crêpe Satin, aan ene zijde de matte "crêpe" en de andere kant de zachte gladde subtiele glans. Prachtig luxe zijden stof voor avond- en bruidskleding waar je jezelf echt een prinses in voelt - of misschien eigenlijk wel de koningin van het bal.

Foto Bruid Jantine: Een mooi voorbeeld van een dame die wilde trouwen in een gekleurde zijde, passende bij haar eigen stof van haar oma. Zij koos voor een heldere appeltjesgroene Crepe Satin.

Doupion

Een klassieke en bekende bruidsstof. We hebben regelmatig dames over de vloer die de Doupion zijde in onze stoffenkast zien en vertellen dat hun bruidsjurk van deze zijde was gemaakt. Doupion is - oorspronkelijk - een stof gemaakt van de onregelmatige dragen van de rupsen die met z'n tweeën zijn ingesponnen (tweelingcocons). Franse vertaling / benaming voor twee/tweeling - Doupion. Vandaag de dag wordt de onregelmatige structuur van de draden (slub in het garen) nagebootst, zoveel tweeling cocons als dat er doupion zijde op de wereld is, zijn er namelijk niet : -). Zoek je een zijde met een stevige valling en stoere uitstraling. Dan is de doupion zijde wat je zoekt met haar zijden glans. Doupion lijkt overigens een beetje op Taftzijde maar is een prijsklasse lager. Wij kennen twee varianten, de gladde doupion met een lichte onregelmatige structuur en de grove doupion. De grove doupion heeft een echte onregelmatige structuur en verdikking in de draden (slub). Doupion zijde is ook enorm geliefd voor het maken van prachtige jasjes, (gala)jurken, rokken en broekpakken. Door het enorme kleurenscala waarin zij verkrijgbaar is, in zowel grof als fijn, is dit ook een goede keuze voor de (schoon)moeder / zus / tante van de bruid.

trouwjurk doupion trouwjurkdoupion 2

Foto trouwjurk doupion: Je kunt witte doupion en gekleurde doupion ook prima combineren, zoals deze bruid heeft gedaan hierboven.

Satin Duchesse / Mikado zijde

Dit is een zeer luxe 100% zijden stof die een zachte glans heeft. De Rolls Royce onder de bruidsstoffen. Ook onze Koningin Máxima trouwde in deze stof naar een ontwerp van Valentino. Het voelt heerlijk aan. Satin Duchesse is dé stof voor bruidskleding, maar dan wel van 100% zijde. En geen polyster satin duchesse die je voor een paar euro kunt scoren, in polyester is onze Máxima ook niet in getrouwd ; -).

Taftzijde (taffetas)

Een gladde en zachte effen geweven stof met volumineuze greep en lichte stijfheid, dat is typerend voor de Taftzijde. Een sjieke en verfijnde uitstraling. Veel bruidshuizen werken met deze stof. De stof staat echt als het ware, en voelt soms bijna papierachtig aan zonder dat de stof echt kreukt. De Taftzijde is een prachtige zijde in het hogere segment.

Transparante bruidsstoffen

We schreven ook een blog over transparante bruidsstoffen om het verhaal (de jurk) compleet te maken.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.

Menu