opc_loader

Textielcommissie op locatie bij ZIJDAR

monique

Textielcommissie op locatie bij ZIJDAR op 30/10/2018. Lezing rups-cocon-vlinder en workshop marmeren!

30 Oktober!  Een lezing om mijn honger naar kennis over zijde en alles wat met dit edele materiaal te maken heeft weer een beetje te stillen + een workshop die ik al zo lang wou volgen, twee vliegen in een klap!    Geen moment getwijfeld om me in te schrijven, de drukte van de Nederlandse wegen te trotseren en de kilometers te vreten om vanuit Keerbergen/België tot in Noord-Holland, Heemskerk te rijden.

Even mezelf voorstellen:  

Mijn naam is Monique Verreydt zaakvoerster van ‘Presence & Allure’, kleur-, stijl- en imago advies met een +, de ‘MoVe’ natuur zijden sjaals, pochetten…  Gebruik makend van mijn achtergrond als kleurenconsulent en doordat het om eigen, handbeschilderde ontwerpen gaat kan ik uniek en gepersonaliseerd maatwerk aanbieden. Nieuwgierig? Volg Presence en Allure op Fb en Instagram. Interesse? Bel gewoon even op het nummer + 32 497219099 of stuur een WhatsApp berichtje dan help ik u graag verder.

Zoals altijd was de ontvangst bij ZIJDAR hartelijk. Koffie en thee stonden klaar met als extraatje de super lekkere Heemskerkse ezelsoortjes. Het was leuk om kennis te maken met de dames van de textielcommissie en te voelen dat we met zijn allen geboeid bezig waren met de verschillende aspecten van textiel en alles wat er om en bij komt kijken. Iedereen keek uit naar wat de namiddag in petto had.

Presentatie over rups - cocon - vlinder

Sarah Ruijter, de eigenaresse van ZIJDAR beet de spits af. Ze opende met de introductie van haar bedrijf en hoe zij zelf, als afgestudeerde in Hospitality Management in Leeuwarden (HBO) bij ZIJDAR, groothandel in zijde, gekomen is.  Sarah vertelde hoe ze haar manager skills aanwent om het bedrijf te runnen en verder te doen groeien. Bedrijven en organisaties kunnen steeds bij ZIJDAR terecht voor advies bij hun projecten.   Zelfs de Nederlandse Douane klopte aan voor een consult over de import van zijde.  Aangezien beelden zo veel meer zeggen dan woorden kregen we enkele  video’s  te zien van een paar prachtige projecten waar ZIJDAR aan bijdroeg.

Ria van Els – Dubelaar,  de oprichtster van ZIJDAR, nam vervolgens het roer over.  Ze nam ons in haar lezing over ZIJDE mee in het magische verhaal van de rups-cocon-vlinder. Bij ZIJDAR werd vorig jaar, ter ere van het 35-jarig bestaan, een heus rupsenhotel op poten gezet waar het volledige proces van de ontwikkeling tot vlinder ‘live’ kon meegemaakt worden.  Ook nu werd er gebruik gemaakt van genoeg didactisch materiaal om ons een mooi beeld te geven van het ganse proces. De kennis die Ria heeft en de passie waarmee ze die deelt en ons meenam in haar verhaal werkt aanstekelijk en is zo verrijkend.

Workshop marmeren

Dat er daadwerkelijk nog een ‘Do’ ingeplant stond met name een ‘Hand’s on Workshop Marmeren maakte de namiddag nog boeiender.  Na het theoretisch gedeelte over de techniek kregen we de kans om alles in de praktijk om te zetten.  We mochten er op los experimenteren op verschillende materialen waaronder enkele soorten zijden stoffen.   Een prima manier om de effecten van de verf op de verschillende materialen zien en te komen tot unieke resultaten.  Het marmeren is een prachtige techniek die zowel voor kleding, prints, behang, interieur als voor de MoVe sjaals kan gebruikt worden.  Nadien was er nog de mogelijkheid om de showroom en de winkel van ZIJDAR te bezoeken.

Wat een prima initiatief van de Textielcommissie om bij elk symposium een ‘Do’ in te plannen, het maakt alles veel duidelijker en is bovendien super leuk om doen. Het was een leuke namiddag en fijn om kennis te maken met al die sympathieke dames.  Zeker voor herhaling vatbaar! Bedankt in het bijzonder aan team ZIJDAR, Sarah, Ria en Alisa voor de leerrijke en leuke namiddag.  Het was de verkeersdrukte en de vele kilometers weer meer dan waard!

Contact informatie

Monique Verreydt

Presence & Allure

MoVe@art

Patrijzendreef 3

3140 Keerbergen / België

+ 32 497 219 099

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.

Menu