Blog

  1. Ben jij op zoek naar een leuke zorg activiteit?

    Ben jij op zoek naar een leuke zorg activiteit?

    Ben jij op zoek naar een leuke activiteit voor in de zorg?

    Wil je graag een leuke geschikte activiteit in de zorg? Dan ben je bij ZIJDAR aan het juiste adres. Wij hebben hele mooie pakketten samengesteld voor de zorg met als activiteit sjaals verven van zijde met bewoners! Zijde is heel licht materiaal, en het verven kost nauwelijks kracht. Daardoor is deze activiteit geschikt voor heel veel bewoners in de zorg. Ook als zij weinig kracht hebben, of slecht zien.

    Het materiaal zijde is heerlijk zacht. Het is ook heel prettig om te dragen. Zijde houdt koel in de zomer en warm in de winter. En wil de bewoner de sjaal zelf niet houden? Dan is het ook een heel mooi cadeau voor de (schoon)dochter, buurvrouw of de kleindochter die boodschappen komt brengen.

    Ervaring van deze activiteit

    Helma - activiteitenbegeleidster Zorgbalans Zuiderhout Haarlem

    “Of je nu links- of rechtshandig bent, bibbert of niet, het is een kwestie van de kwast o

    Lees meer »
  2. Bijzonder heuglijk nieuws: ZIJDAR & Zijdewinkel.nl zijn overgenomen door Haak maar aan bij Sas!

    overname

    Bedrijfsovername per 15 juni a.s. 

    Per 15 juni a.s. verhuizen de groothandel, winkel en de webshops van ZIJDAR & Zijdewinkel.nl vanuit Heemskerk naar Hoorn, Noord-Holland. Daar worden zij samengevoegd met de prachtige winkel Haak maar aan bij Sas! Gerund door Sasja de Boer en haar man Bert, samen met collega’s Nicole en Sally.

    Medio mei is Haak maar aan bij Sas verhuisd naar een fantastische nieuwe locatie op Gouw 5 in Hoorn (tegenover de HEMA). Het is een waar walhalla voor iedereen die van haken houdt, macramé en breien. Deze wolwinkel heeft het grootste assortiment garens van Noord-Holland. Je vindt er het gehele Bobbiny assortiment, garens van Katja, Durable, Scheepjes, Lang Yars, Lana Grossa, Novita, MUUD, leren labels en houten bodems. De winkel is bijna dagelijks geopend; dinsdag, woensdag, vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur. Op de donderdag van 10.00 tot 21.00 uur. Het gezellige haak- en breicafé is op de donderdag van

    Lees meer »
  3. Zijn zijde gordijnen kwetsbaar?

    Zijn zijden gordijnen kwetsbaar

    We kregen van Mieke een vraag binnen over gordijnen van zijde.

    We zijn toe aan nieuwe gordijnen en denken erover om zijden gordijnen te kopen. Je hoort echter vaak dat zijde erg kwetsbaar is. Het zou snel verkleuren en er zouden zelfs gaten in kunnen vallen. Kun jij mij hier advies over geven?

    Ons antwoord:

    Zijde is zeer geschikt voor gordijnen. Vaak hangt het wel tientallen jaren. Wat wel van invloed kan zijn, is de zon. Ramen op de zuidkant hebben meer te verduren dan ramen op de noordkant. Voor iedere stof geldt dat zij kan worden aangetast door zonlicht, dus ook zijde. Zijde beschermt tegen UV, maar wordt ook aangetast door UV. Dit kan bijvoorbeeld gezien worden in kleurverschil. Echt gaten zullen er niet zomaar in vallen, maar na tientallen jaren, is dit natuurlijk wel mogelijk. Wat ook opzich logisch is, en voor iedere stof zal gelden.

    Een voering kan helpen. Het type stof en kleur is hierbij ook van invloed. Een natuurwitte dikkere bourette

    Lees meer »
  4. Waarom naaien met zijden garen?

    naaien-zijden-garen

    Het naaien met zijden garens heeft heel veel voordelen!

    Het naaien van zijden stoffen met zijden garens heeft een hoop voordelen.

    Wij raden deze 100% zijden naaigaren aan! Maak je bijvoorbeeld een kledingstuk in natuurwit wat je later nog gaat verven, dan verft het garen mee!
    Zijden stoffen passen zich aan, aan de omgevingstemperatuur. Een zijden gestikte draad doet dit ook, in tegenstelling tot katoen of polyester.
    Tijdens het wassen van jouw zijden kledingstuk gedraagt het garen zich hetzelfde als de stof. Jouw zijden garen gaat niet trekken. Je merkt geen verschil met het werken met de naaimachine, het is net zo makkelijk als katoen of polyester garen. Het garen is sterk, en heeft een zachte glans, net als zijde.

    In deze video vertelt Sarah van ZIJDAR & Zijdewinkel.nl hier meer over.

    Lees meer »
  5. Waar moet je op letten bij zijde stof online kopen?

    zijde-online-kopen

    Waar moet je op letten bij zijde stof online kopen?

    Het kopen van een zijden stof online is eigenlijk heel eenvoudig als je weet wat je zoekt ;-). En dat is soms lastig. Daarom helpen we je graag verder met een aantal tips.

     

    Wat is het doel, waar ga je de zijden stof voor gebruiken?

    Zijde is voor heel veel doeleinden geschikt, geen stof zo veelzijdig als zijde. Dat is natuurlijk fantastisch, maar soms kun je door de bomen ook het bos niet helemaal zien. Daarom geven we je in deze blog voor gebruikelijke zijden stoffen voor diverse toepassingen en een aantal algemene tips wanneer je zijde online gaat bestellen:

    • Zoek je een stof aan de meter of een kant en klare sjaal, bijvoorbeeld voor zijdeschilderen of vilten. Een stof aan de meter is altijd voordeliger dan een gerolzoomde sjaals. Maar wil je sjaals maken en heb je geen lockmachine of handigheid om zelf een rolzoom te maken, dan scheelt het natuurlijk tijd om een kant en klare sjaal
    Lees meer »
  6. Hoe kun je linten verven en scheuren van zijde?

    linten-zijde

    Vraag 

    Beste heer/mevrouw, 

     
    Op uw website heb ik de Crepe satin zijden lint gezien in onder andere de kleuren Champagne en wit. Graag zou ik willen weten of u nog andere kleuren beschikbaar heeft en wat de prijs hiervan is als hier minimaal 15 stuks van afgenomen wordt zoals op de website beschreven. 
     
    Ik hoor het graag. 
     
    Met
    Lees meer »
  7. Hoe werkt de verf service van Zijdewinkel / ZIJDAR?

    verfservice

    Heel simpel!

    Je kunt bij ons zijden stoffen, sjaals en linten uit ons assortiment laten verven met onze verf service. Dit werkt heel eenvoudig! Je kies online jouw product; bijvoorbeeld een metrage zijden stof, een zijden sjaal naar keuze of stof voor een zijden lint.  Daarnaast kies je een kleur verf. We hebben keuze uit 85 kleuren!

    Je vindt hier de speciale verven van H. Dupont Classique 250 ml.  Dit is voldoende voor het verven van de zijdes. 

    De berekening is dan als volgt: de stof(fen) of sjaal(s) naar keuze + de prijs van de verf + € 15,- verftoeslag + verzending (of kosteloos afhalen). 

    Het totaal van jouw keuze krijg je per mail bevestigd met een betaallink. Na ontvangst betaling gaan we voor jou aan de slag. 

     

    Let op, het beeldscherm kan een andere kleur g

    Lees meer »
  8. Waar kan ik gordijnen laten maken van zijde?

    gordijnen-zijde

    Wil jij ook graag gordijnen van zijde?

    Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij hebben namelijk de juiste stoffen voor gordijnen van zijde en we hebben een heel goed adres waar je de stof tot gordijnen kunt laten maken! 

    In onze winkel kun je alle stoffen bekijken. Ook online heb je deze mogelijkheid. Vind je onze winkel te ver voor een bezoek? Dan vraag je online een staal aan, die wij per post naar je toesturen. Zo kun je thuis op je gemak de stof bekijken.

     

    Advies stoffen voor zijden gordijnen

    In feite zijn al onze zijden stoffen geschikt voor gordijnen en vitrages. Het hangt van jouw wensen af welke stof het beste past. Er zijn wel een aantal favoriete zijden stoffen, die onze klanten hebben gekozen voor het maken van gordijnen.

    Doupion zijde

    Links op de foto te zien. Doupion zijde is er in twee variaties, met een grove structuur (slub) en een fijne structuur (lichte slub). Naast verschillende wit variaties en

    Lees meer »
  9. Chiffon, wat is dat?

    wat-is-chiffon

    Wat is chiffon?

    Chiffon is een luchtige stof, geweven in een plat binding. Door het overdraaide garen heeft de chiffon een mat uiterlijk. De grondstof van chiffon kan natuurlijk zijn, zoals zijde of niet natuurlijk, zoals polyester. De stof valt soepel en is licht qua gewicht.

     

    Waar kun je chiffon voor gebruiken?

    Vilten

    Chiffon is heel fijn om te gebruiken voor het vilten. Door haar open structuur kunnen wol vezels makkelijk door de zijde met elkaar en met de stof verbinden. Chiffon is er in verschillende diktes, te herkennen aan het nummer. Hoe lager het nummer, des te dunner de stof. De chiffon 3.5 is het meest populair voor vilten. De crinckle chiffon 4.5 kan ook gebruikt worden voor het vilten en geeft

    Lees meer »
  10. Zijden sjaals per stuk en in voordeel verpakkingen!

    zijden-sjaals

    Collectie natuurwitte zijden sjaals

    Onze prachtige zijden sjaals zijn natuurwit en met de hand gerolzoomd. Dit heeft als voordeel dat het een soepele en zachte afgewerkte rand heeft. Bovendien is dit gedaan met natuurwit zijden garen. Mocht je de sjaal gaan verven, beschilderen, marmeren of eco printen dan verft de rolzoom gewoon mee! 

    Een selectie van onze populaire zijden sjaals zijn per stuk verkrijgbaar. We hebben ook super fijne voordeel verpakkingen beschikbaar, met 6 sjaals van dezelfde kwaliteit en afmeting. Deze kun je ook met korting als particulier bestellen.

     

    Zijden sjaals per stuk verkrijgbaar 

    Dit zijn de populairste kwaliteiten voor het zijdeschilderen, vilten, eco printen en meer. De chiffon sjaals zijn ook heel populair als omslagdoek voor bruiden. Deze zijn per stuk verkrijbaar: 

    • Pongee 5, 150 x 40 cm
    • Pongee 5, 180 x 45 cm
    • Pongee 8, 90 x 90 cm 
    • Pongee 8, 180
    Lees meer »