opc_loader

Gastblog door Marjan Eggels

Persfoto-Akaratos

Expositie: Akaratos: textiele werken van Marjan Eggels

Ik heb in januari jl. bij jullie voor het onderdeel borduren, zijde en zijdeverf gekocht, voor het object in mijn expositie: Akaratos: textiele werken van Marjan Eggels. Het ontstane werk, waarbij de zijde met de hand is beschilderd, is vervolgens geborduurd in het TextielLab, Textielmuseum in Tilburg.

Achtergrond Marjan

Ik ben Marjan Eggels, (* te Heythuysen) en in 1991 afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht (thans MAFAD), afdeling Modevormgeving. Na enkele jaren heb ik mijn vormgevingswerk vaarwel gezegd en jaren als vakbekwaam bloembinder in de gespecialiseerde bloemisterij gewerkt. Echter in 2010 ‘kroop het bloed waar het niet gaan kon’ en uit liefde voor textiel heb ik de vormgevings-draad weer opgepakt. Mijn ontwerpen zijn momenteel vaak interieur gericht, met passie voor textiel. Hierbij is het experimenteren voor mij belangrijk. De producten zijn ontstaan uit een enerverende ontdekkingsreis in 3D zowel in vorm als in structuur, zonder me vast te leggen in één techniek. Momenteel werk ik aan projecten voor de langere termijn, waarbij ik vanuit een thema werk.

Inspiratie en uitgangspunt tentoonstelling

Als inspiratie en uitgangspunt voor deze tentoonstelling dienden de sjablonen van architect  Pierre Cuypers. De bekendste gebouwen van Cuypers zijn wel het Rijksmuseum en het Centraal Station te Amsterdam. Met hedendaagse en ambachtelijke technieken heb ik gezocht naar de gewenste vormen en associaties bij deze sjablonen. De werken zijn een combinatie van hedendaagse en ambachtelijke technieken, breien, spinnen, laseren en borduren. De titel van de expositie verwijst naar Marjans atelier waar ze werkt aan haar vaak experimentele textielkunst. Die naam is doelbewust gekozen omdat die zo goed past bij het karakter van haar en van haar werk. ‘Akaratos’ betekent ‘eigenzinnig’.

Informatie expositie

De expositie is te zien tot en met 13 januari 2019 in het Cuypershuis te Roermond (NL).  Meet & greet: zondag 2 december 12.00 – 16.00 uur. Bekijk hier vast de sneak preview video:

Foto credits: Marjan Eggels

Contact informatie

Marjan Eggels

Leonardusstraat 10

6099 BA  Beegden

+31(0)6-12643785

www.akaratos.nl

info@akaratos.nl

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.

Menu