opc_loader
Dé zijde-expert in NL&BE

Elke dag vertrekken tientallen pakketten! Hulp nodig? Bel +31 (0)251 750 276

Merken

Onze blog door zijde-experts

Wij bloggen wekelijks over alles rondom zijde, natuurlijke stoffen, vilten, inspiratie, recepten en meer. Direct naar onze blog >>

Wol & Vilten

Wol en zijde zijn een perfecte combinatie samen. In onze blog delen we tips en recepten over het gebruik van zijde in jouw viltprojecten, het zogeheten nuno-vilten. Ook leren we je technieken voor natvilten, droogvilten en hoe je zelf je wol kunt verven met zijdeverf. Naar onze blog over wol en vilten >>

Verven & Zijdeschilderen

Er is zoveel te vertellen over zijdeverven, textielverven en zijdeschilderen. Soms weten we niet eens waar te beginnen ; -) In onze blogs delen onze experts leuke recepten, DIY technieken en trucjes om je verf aan te lengen, te verdikken, of lees je in een overzichtje wat de primaire kleuren zijn van Dupont. Handig toch? Zo verzamel je steeds meer informatie over onze verven en zijdeschilderen, en kun je dit thuis lekker oefenen en uitproberen. Naar onze blog over verven & zijdeschilderen >>

Woning & Interieur

Zijden stoffen en natuurlijke materialen kennen tal van toepassingen in het interieur. Wat dacht je van slapen op- en onder zijde? Een weldaad voor je huid en haren. Ook als je gezondheidsproblemen hebt, zoals ms,parkinson of doorligplekken is zijde een aanrader! Daarnaast zie je zijde terug in woningen als gordijnen, kamerschermen of kussens voor op de bank. Ook bedrijven kunnen zijde toepassen als afscheiding van ruimtes, of als wandpaneel. Hierbij kun je ook zijde combineren met wolvilt. Isoleert en werkt goed voor de akoestiek. Inspiratie nodig? Lees onze blog tags met Woning & Interieur >>

Kleding & Fashion

Kleding & Fashion zijn wat ons betreft onlosmakelijk verbonden met zijde! Geen stof is zo veelzijdig als zijde. Van wervelende danskostuums tot haute couture op de catwalk van David Laport en Iris van Herpen. Onze zijde zie je overal terug. Zijde is geschikt voor broeken, jurken, tops, voering, nachtkleding, bruidskleding en accessoires zoals sjaals en hoofddoeken. Kijk in onze blog of portfolio en doe inspiratie op om zelf aan de slag te gaan met zijden stoffen voor kleding.

Workshops

Aankondigingen van alle workshops rondom textiel, inspiratie sessies die wij delen of presentaties over stoffen, zijde, en andere leuke weetjes. Je blijft op de hoogte van alles wat wij organiseren in de textielbranche. Lees alles over onze workshops in de blog >>.

Informatief

Is er diervriendelijke wol? Worden mijn pakketjes wel op een milieuvriendelijke manier verpakt en verzonden? Is er een leuke tentoonstelling rondom textiel en waar staat mm voor bij zijde? Wij delen onze kennis en know-how over zijde en textiel graag met je. Doordat wij heel actief zijn in ons werkveld, horen en zien wij veel. En we houden jou ook graag op de hoogte via de tag informatief. Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en alle informatie verschijnt automatisch in je mailbox.

Verslag

Verslagen over bezoeken aan de symposia van Textielcommissie.nl. Klanten die schrijven n.a.v. een event rondom textiel. Een tentoonstelling welke wij hebben bezocht of een bedrijfsuitje naar een stof leverancier. Je leest het bij de verslagen in onze blog.

DIY XXL Breien met lontwol

Hoeveel wol heb je nodig voor een woondeken met xxl lontwol? Hoe zet je twee stukken lontwol aan elkaar. Het patroon voor een poef en wandhanger. Hoe kun je jouw interieur eenvoudig stylen met een zelfgebreid plaid? Je leest het en je ziet het (video blog!) in onze DIY XXL Breien met lontwol.

Inspiratie

Inspiratie vinden wij overal. En we vinden het bijzonder leuk om ook de inspiratie van onze klanten te delen. Want een project dat iemand anders heeft gemaakt zet jou misschien ook weer aan tot denken.Over de mogelijkheden, de onmogelijkheden en misschien zelfs de oplossing. Lees onze inspiratie blog tags.

Bloggers gezocht!

Wil jij een keer voor ons bloggen of wil je graag dat wij voor jou bloggen of een blog van ons delen? Dat vinden we heel leuk! Neem gerust contact met ons op!

Menu